Перейти до основного вмісту

Створи своє літо

Горóд, Бабуся, Море – ці особи вважаються невід’ємними супутниками Літа. Для більш досвідчених майстрів «життєвого досвіду» сюди можна додати і Роботу. Принаймні, це стосується середньостатистичного жителя України. Якщо ж брати до уваги людину, яка випадково чи навмисне одного дня відкрила для себе світ орієнтування, то ці «друзі» гуртом їдуть на відпочинок до лісу, бо саме там живе ідол спортсменів – Змагання.
Полеміку порозводила, а тепер до справи.
Поки у моїй голові зріє і тужиться нова тема «не просто так», я вирішила вас розважити легким оглядом літніх змагань, які заплановані до проведення на Україні.
А почну я з весни :)

Кубок «Партизанської іскри», Миколаївська обл., 25-28 травня

Інформації про ці змагання вкрай мало, бо я знайшла тільки Бюлетень №1, де сказано про місце проведення, процес заявки та стартові внески. Хоча, можна зробити ставку на цікаву місцевість. Я ніколи не була у тих краях, але чула, що поблизу Южноукраїнська є де побігати.
Інфо шукайте тут.

Kyiv Capital Cup, м. Київ, 27-28 травня*

Фактично – приймаючи участь у цьому старті ви долучаєтесь до феєричного святкування дня столиці. Плюс, отримуєте можливість побігати по картах, до яких «дістатися» в повсякденному житті дуже важко. Це Київський ботанічний сад, на території якого проводився фінал Чемпіонату світу у 2007 році, та самісінький центр столиці, де обіцяють відкрити для орієнтувальників території кількох відомих пам'яток.
Подати заявку на участь можна до 22:00 травня 23, попередньо ознайомившись з інформацією.

Червень, у свою чергу, обіцяє бути дуже насиченим.

Кубок Купави, м. Світловодськ, 9-11 червня

База відпочинку «Купава» під Світловодськом гідна того, щоб відвідати її хоча б раз у житті. Я була там, ще коли вона починала своє існування на проміжку новітньої історії, і мій відгук такий: одне із багатьох місць, де можна відчути особисту гармонію, але із місцевим шармом.
Оцінювати місцевість не берусь, але якщо вас зацікавило, контакти організаторів та інформацію стосовно змагань ви знайдете за цим посиланням.

Night City Poltava, м. Полтава, 10-11 червня

Що може бути романтичнішим для справжнього орієнтувальника, ніж дистанція під всеосяжним сяйвом місяця. Тому, якщо хочете екстриму, не пропустіть таку гарну можливість.
Ближче до дати змагань заходьте на сайт Полтавського осередку для отримання детальної інформації.

Скіф, Сумська обл., 16-19 червня*

Традиційні старти поблизу села Могриця. Ця місцина славиться своїми ландшафтами із родзинкою: круті посічені схили біля крейдяного кар'єру, заплава річки Псел і фізично важкий листяний ліс. Додаємо до цього обіцяний мікро-спринт, беремо до уваги наявність довгої дистанції (зазвичай вона дууже довга) і виходить досить непоганий бургер, який смакує у будь-яку погоду.
Подивитись зразки карт, довжини та інше можна у цьому бюлетені. Заявки приймаються до 9 червня.

Кубок пам’яті, Полтавська обл., 24-28 червня

Чотири дні змагань, польовий табір і річка поблизу. Поки що, витягнути більшої інформації із першого бюлетеня (який можна пошукати тут) не вдалось, але сподіваюсь, що згодом ситуація, як-то кажуть, проясниться.

Липень дає можливість перепочити і попрацювати тим трьом супутникам Літа, яких я називала на початку.

Буковинське літо, м. Чернівці, 1-5 липня*

Тут вам і масовий старт, і довга дистанція, і гандикап, і 2-х етапна естафета, і ще й спринт на кінець із масового старту. Плюсуємо до карми змагань знані всюди чернівецькі ландшафти з їх зсувними формами рельєфу і можна хоч зараз сідати у потяг та їхати. Це ж, фактично, справжня багатоденна гонка, яких так мало в українському календарі змагань.
Збудити свій інтерес іще більше можна за цим посиланням, а заявитись до 15 червня.

O-Run Poltava (4 старт), м. Полтава, 16-16 липня

Знову ж таки, за інформацією звертайтесь ближче до дати на сайт Полтавського осередку.

Командний чемпіонат України серед юнаків, Закарпатська обл., 17-24 липня

Жодної інформації, але в календарі змагань вони є. Із своїх джерел знаю, що для того, щоб вона з’явилась, треба трошки поприставати до Фечо Георгія (Жора, пробач), але заявитись (теоретично) можна ось тут.

Повільно переходимо до серпня.

Lion Cup, м. Львів, 11-13 серпня

Не так давно започатковані триденні змагання, які швидко набрали свою популярність у нашому середовищі. Цікаві дистанції, класна місцевість, гарна організація. Та родзинкою я вважаю атмосферу самого міста Львова. Поєднання культури та специфічного українського діалекту у контексті спортивної події додає особливого шарму та привабливості змаганням.
Усе необхідне ви зможете знайти на сайті Lion Cup.

Odessa Cup, м. Одеса, 25-28 серпня*

З настроєм та сама ситуація, що і на Lion Cup, але на одеський лад. Єдине що, ані бюлетеня, ані іншої інформації стосовно змагань поки немає, але і до першого старту залишається більше трьох місяців. Тому чекаємо із нетерпінням.

Все.
Далі знову навчання, клопоти, робота, переналаштування на осінній лад і нові старти. Але то буде після…
А сьогодні я сподіваюсь, що майбутнє літо кожного із вас стане одним із най-най-най.


Вдалих стартів і щастя…

* Певні дні змагань зараховуються до заліку Кубку України

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Витягнуте із шафи

Закривала на першому курсі свої  « хвости » з історії. Викладач попросив написати тези щодо розвитку орієнтування в Україні. Шукала всюди, де могла: дві-три друковані видання, що вдома припадають пилюкою, різні сайти, блоги. Вийшло взагалі-по-загалям. Приблизно і поверхнево. Світ і орієнтування Орієнтування зародилося у Скандинавії, як елемент підготовки військових, наприкінці XIX ст., а вже як спорт, остаточно сформувалось у Норвегії в 1897 році. Тоді, 13 травня поблизу Бергена, були проведені перші задокументовані змагання із цього виду спорту, в яких вперше приймали участь не тільки військові, але і штатські спортсмени. А от першим відомим переможцем став Педере Фоссума у змаганнях поблизу Осло (Норвегія) 31 жовтня 1897 року. 6 лютого 1899 року стартують перші змагання з орієнтування на лижах у Трондхеймі (Норвегія). На початку ХХ ст. ініціативу розвитку орієнтування підхопили шведи, а за ними й фіни, які у 1905 році створюють «Союз орієнтувального спорту» - фактично пе

Отже, вітаю!

Життєві обставини склалися так, що зараз ти читаєш мій блог. Маю надію, що його контент прийдеться тобі до смаку :) Розпочати ж свою інтернет-історію хочу з близької моєму серцю події – Всесвітнього дня орієнтування. Чому так, розкажу пізніше. Орієнтування і маси 11 травня 2016 року вперше в історії пройшов Всесвітній день орієнтування, який об’єднав 252 957 учасників із 81 країни. Саме стільки людей майже одночасно вийшли на різноманітні спортивні дистанції у всьому світі. Колишній президент IOF * Брайан Портеус (Brian Porteous) дотримується тієї думки, що цей день показав – орієнтування дійсно глобальний вид спорту. «Серйозними» такі змагання назвати важко, проте вони мають свою унікальну мету: масова пропаганда орієнтування у світі. За ідеєю, проведенням цих змагань займаються викладачі у школах, тренери, адміністрації клубів та ентузіасти. IOF пропонує ставити у цей день різноманітні «ігрові» дистанції: лабіринти, легкі спринтерські дистанції, дистанції у парках